Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

nocar

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 901
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Náš recept č.1 na "dia dort"

23. 04. 2013

Na přání některých členek STOBu si dovolím napsat  recept na osvědčený pamlsek, který vymyslela moje edukovaná a současně diabetická manželka a který již léta denně konzumujeme, který byl i přes glukoměr kontrolován, že nevykazuje (při rozumné objemové konzumaci) žádné nežádoucí výchylky glykémie a který si zachovává základní požadované vlastnosti. To znamená, že je sladký, chutný, nízkokalorický, neobsahuje bílou mouku ani nežádoucí sladidlo  Aspartam atd. A který i významně kladně působí psychicky na člověka, který si musí doživotně odříkat "sladké"..

Závin.

Připravíme těsto z těchto surovin :

30 dkg celozrnné mouky (jiná to být nesmí!)

25 dkg tvarohu (ne z vaničky, ten je moc tekutý)

25 dkg  tuk Hera

Zpracované těsto se rozdělí na 3 části a vyválí se na  pomoučněném papíru na pečení (to je důležité, jinak se těsto bude při zpracování trhat, protože neobsahuje bílou mouku ani cukr)  jako těsto na klasický závin.

Náplň se zhotoví z těchto surovin :

50 dkg tvarohu

1 celé vejce + 1 bílek

2 pol. lžíce sladidla „SWEET 2000“ (je ze skupiny sladidel„FAN“) označené na etiketě „NA PEČENÍ“ . Opět důležité. Toto sladidlo obsahuje pouze acesulfam, fruktózu a protispékavou přísadu.

Dále v horkém mléce spaříme 20 dkg mletého máku a lžíci sladidla  „SWEET 2000“ .  Všechny ingredience náplně (to jest tvaroh a mák) důkladně smícháme a pro dochucení můžeme přidat hrstičku hrozinek.

Náplň naneseme opatrně na jednotlivá rozválená těsta a do těsta zabalíme. A pak tyto záviny opatrně přesuneme (i s pečícím papírem stále pod nimi ! Jinak se závin rozpadne .) na plech.   Opatrně a pomalu péci.  

Dobrou chuť ! 

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 04. 2013 09:37
Tak u nás vydržel asi hodinu :-)
24. 04. 2013 08:41
taktéž by mě zajímalo,proč se má vyhnout nediabetik.A popřípadně,jak dlouho ten dort vydrží a jak ho uchováváte,aby vydržel.
24. 04. 2013 07:38
Dobrý den Richarde, díky za tip. Včera jsem jej udělala a chutná opravdu výborně. Mám na vás dotaz: proč by se mu měl nediabetik vyhnout? Tatínek si rád dává ke kávě něco sladkého a pokud s ním piji kávu, vezmu si také. .
23. 04. 2013 16:50
Děkuji za recept, někdy to udělám. Zdravím !
23. 04. 2013 09:55
Já moc nepeču a recepty moc nepročítám. Ale tohle je zajímavé a dobré je to určitě. Děkuji za tip!!!!

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři